Ensjø Nordsjö Idé & Design

Meny

Digitalt fargekart interiør 2021/2022

Hjem kjære hjem!

Hjemmet skal være den trygge basen for våre hverdagsliv, og fargene er det viktigste virkemiddelet vi har for å oppnå en lun og vennlig stemning. Av den grunn har de varme fargetonene befestet sin posisjon, men uten at vi gir slipp på naturens to beste; grønt og blått. Optimisme kan vi ikke være foruten, og de gylne fargetonene kommer for alvor på banen som våre nye, spennende fargevenner. 

I fargekartet finner du tolv nøye utvalgte favoritter som gir deg et vell av muligheter! Du kan velge å holde deg helt nøytral i fargesettingen, eller du kan male med de vakreste kulører. Du kan holde hele paletten ton-i-ton, eller sette sammen de ulike fargene til høyst personlige uttrykk. Valget er fritt, og valget er ditt.

Vi vet at hjemme hos deg skal møbler og veggfarge spille på lag, både med hverandre, med boligens alder og stil, og med din personlighet og dine kjæreste eiendeler. Vi vet også at her i nord har vi en et spesielt lys og en egen innredningsstil. Derfor lager vi, for femte år på rad, et fargekart sammen som skal gjøre det lettere å lykkes på hjemmebane for deg som bor i Norge.

Veggfarge: Bright Skies™ (Nordisk himmelblå) Nordsjö Årets Farge 2022

Og hvem er vi? Bohus er Norges største møbelkjede og Nordsjö Idé & Design er en kjede av fargehandlere i Norge og Sverige. Begge har vi lang erfaring, høy ekspertise, og faglig dyktig personell som står parat til å hjelpe deg som skal innrede og pusse opp, til å ta de beste valgene. Vi håper dette fargekartet er til hjelp på veien. Lykke til! 

Marianne Stensrud, Bohus og Birgit Torkildsby på vegne av Nordsjö Idé & Design og malingsprodusenten Nordsjö.

KLASSISK
KALDBEIGE

KLASSISK
BRUNBEIGE

RUSTIKK
VARMGRÅ

RUSTIKK
BRUNBEIGE

NORDISK
MØRKGUL

RUSTIKK
MELLOMBRUN

RUSTIKK
LYSBRUN

RUSTIKK
ORANGE

NØYTRAL
GRØNNGRÅ

RUSTIKK
GRÅGRØNN

BRIGHT SKIES™
NORDISK HIMMELBLÅ

KLASSISK
MELLOMBLÅ

Nøytrale favoritter

Veggfarge: RUSTIKK VARMGRÅ

I den nøytrale paletten finner du den varme og myke hvitfargen KLASSISK KALDBEIGE, som oppleves som hvit, samtidig som den gir den rette lune stemningen til rommet. KLASSISK BRUNBEIGE er en delikat begiefarge – ikke for lys, ikke for mørk, og derfor intet mindre enn helt perfekt. Ønsker du å gå helt mørkt, sørger RUSTIKK VARMGRÅ for tydelig karakter i rommet, men med akkurat den anelsen varme som sikrer at rommet blir godt å oppholde seg i. De tre nøytrale favorittene står alle godt på egne ben, fungerer helt ypperlig å kombinere til en egen palett, men er også brukervennlige partnere til de øvrige fargene i fargekartet.

KLASSISK
KALDBEIGE

KLASSISK
BRUNBEIGE

RUSTIKK
VARMGRÅ

Veggfarge: KLASSISK BRUNBEIGE

Veggfarge: KLASSISK KALDBEIGE

Gylne nyheter

Det mest spennende som er på gang når det kommer til bruk av farge i hjemmene våre, er inntoget av de gylne fargetonene. Vi har sett fargene på dekorelementer en liten stund, men nå tar de steget helt opp på våre vegger. Gul er solens farge og gul-toner gir optimistiske assosiasjoner enten du velger en tydelig gulfarge, eller en mer intrikat variant. RUSTIKK BRUNBEIGE er en spennende beige-tone med særegen karakter. NORDISK MØRKGUL er en sennepsgul farge som med sin friskhet bringer glede til ethvert rom. Ønsker du å være først ute med det siste, da er RUSTIKK MELLOMBRUN fargen for deg. 

Veggfarge: NORDISK MØRKGUL

Veggfarge: RUSTIKK BRUNBEIGE

Veggfarge: RUSTIKK MELLOMBRUN

RUSTIKK
BRUNBEIGE

NORDISK
MØRKGUL

RUSTIKK
MELLOMBRUN

Terracotta-drøm

Veggfarge: RUSTIKK ORANGE

Vi har valgt ut to deilige terracotta-farger som alene eller sammen vil hylle deg inn i en lun atmosfære som passer perfekt for et soverom, men som også vil lage god og behagelig stemning i stuen eller andre rom i boligen. De varme fargetonene innbyr til fortrolige samtaler så vel som avslappende egentid. Mal gjerne taket i samme farge eller en nyanse av vegg-fargen for harmoni og helhet. RUSTIKK LYSBRUN er en lys terracotta-farge som passer ypperlig på alle veggene og taket i et rom, men som også er den perfekte takfargen dersom du har malt veggene med den litt mørkere RUSTIKK ORANGE.

RUSTIKK
LYSBRUN

RUSTIKK
ORANGE

Veggfarge: RUSTIKK LYSBRUN

Veggfarge: RUSTIKK ORANGE

Grønn glede

Vi klarer oss ikke uten to gode grønnfarger i fargekartet. Grønt er naturens farge og en «go to»-farge dersom du er usikker på hva du skal velge. Grønt kler grønt, og enten du har gress eller trær utenfor hjemmet ditt, eller du elsker å innrede med grønne planter, så blir det fint! NØYTRAL GRØNNGRÅ er den lyseste av de to – fin til både vegger og tak dersom du ønsker et lyst, men fargesatt rom. NØYTRAL GRØNNGRÅ er dessuten en fin takfarge til både den mørkeste grønne og den mørkeste blå i fargekartet. RUSTIKK GRÅGRØNN er en mørkere grønnfarge, takknemlig å jobbe med da den er rolig og litt gråaktig som det fremgår av navnet.

NØYTRAL
GRØNNGRÅ

RUSTIKK
GRÅGRØNN

Veggfarge: RUSTIKK GRÅGRØNN

Veggfarge: RUSTIKK GRÅGRØNN

Veggfarge: NØYTRAL GRØNNGRÅ

Beroligende blåne

Det er ikke uten grunn at de fleste mennesker oppgir blå som sin favorittfarge. Blå er kjent og trygg; det er fargen til både himmel og hav. Blå er en beroligende farge, men en lys, klar blå kan også føles forfriskende. Dersom du elsker å omgi deg med mange ting, kunst og bøker, er blå den perfekte veggfargen som vil oppleves som samlende for alle dine personlig favoritter. NORDISK HIMMELBLÅ er akkurat en slik lys og frisk blåfarge, mens KLASSISK MELLOMBLÅ er den mørkere, rolige favoritten, perfekt til tak og vegger på et soverom, eller den vil gi deg elegant og eksklusiv stil i et hvilket som helst rom i ditt hjem.

KLASSISK
MELLOMBLÅ

BRIGHT SKIES™
NORDISK HIMMELBLÅ

Veggfarge: KLASSISK MELLOMBLÅ

Veggfarge: Bright Skies™ (Nordisk himmelblå) Nordsjö Årets Farge 2022

Les mer om Årets Farge 2022 fra Nordsjö her!

Colour Tester med Årets Farge 2022

I alle våre butikker kan du kjøpe Colour Tester med Årets Farge 2022, Bright Skies™ (Nordisk himmelblå)

Alle bilder er tatt av Ragnar Hartvig og viser møbler fra Bohus. Alle vegger er malt med kvalitetsmaling fra Nordsjö.

Vær oppmerksom på at de faktiske fargene kan avvike noe fra bilder på nettsiden og i PDF.