Ensjø Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan beise hus

Hvordan beise hus starter med det viktig forarbeidet. Her får du tips til hva du skal gjøre før de går i gang med beisingen.

Forarbeide – tidligere beiset trekledning

Vask med Nordsjø Husvask – den fjerner støv, smuss og soppsporer, og gir ekstra god vedheft til underlaget. Skrap/børst vekk alt løstsittende og dårlig forankret beis med stålbørste. Er beisen forvitret, børst til ren treflate. Disse rene treflatene påføres Tinova Wood Base Oil (impregneringsolje). Dusj Original Husvask på hele trekledningen. Den skal ikke skylles av. Den dreper siste rest av soppsporer i overflaten, slik at du unngår å få blærer og sprekker i den nye beisen du påfører. Den skal tørke, hvilket den gjør veldig fort. Påfør toppstrøk med eksteriørbeis med 2 strøk som gir treverket en overflatefilm som hindrer vanninntregning, og beskytter treverket mot UV-stråler. Og så får huset selvsagt den fargen du ønsker.

Forarbeide Ny trekledning

Forarbeide
Dersom du ikke beiser huset innen noen få uker etter oppføring, må du vaske kledningen med Nordsjø Husvask før du beiser. Husvask fjerner støv, smuss og soppsporer og gir ekstra god vedheft til toppstrøkene. Etter vask, dusj Original Husvask på hele trekledningen. Den skal ikke skylles av. Den dreper siste rest av soppsporer i overflaten, slik at du unngår å få blærer og sprekker i den nye beisen du påfører. Den skal tørke, hvilket den gjør veldig fort. Børst overflaten fri for løse partikler og trefibre med stålbørste. Sjekk at kledningen er tilstrekkelig tørr (maks 16 vekt-%).

Grunning
Påfør Tinova Wood Base Oil (impregneringsolje) på fuktutsatte steder som for eksempel skyggefulle kroker, endeved, vinduskarmer og vindskier. For beste resultat og lang holdbarhet, anbefaler vi å på føre Wood Base Oil på hele den ubehandlede trekledningen. Med 2 strøk beis får treverket en overflatefilm som hindrer vanninntregning, og beskytter treverket mot UV-stråler. Og så får huset selvsagt den fargen du ønsker. 

Må jeg vaske huset før jeg beiser eller maler?

Hver vår og høst vasker de fleste av oss vinduene. Luftforurensinger, blomsterstøv og annen smuss har skitnet ned den glatte glassflaten. Men hva med den ru kledningen på resten av fasaden – når vasket du den sist? Så snart det er plussgrader der du bor, bør du vaske huset utvendig for å få en god start på utendørssesongen. Hvorfor vaske fasaden?

Skal du male med en ny farge på huset er det ekstra viktig å vaske overflaten før du går i gang med malingen. Med Nordsjö Original Huskvask igangsetter du prosessen på kort tid.

Vi har de nødvendige hjelpemidlene som gjør at jobben kan gjøres så raskt og enkelt som mulig for deg; f.eks forlengningsskaft.

Velger du en av malingene Nordsjö One Supreme eller Nordsjö One Super Tech så er det en selvrensende maling, og huset vil derfor få hjelp til rengjøring når det regner. Du bør allikevel vaske huset ditt hvert år da regnet ikke kommer til overalt, men det vil bli enklere.

Slik vasker du huset!

De aller fleste trehus her i landet er enten malt eller beiset. Men er du da tvunget til å fortsette med maling eller beis for alltid, eller kan du bytte? Maling eller beis, hva kan oppå hva?

Handleliste

Vaskekost ute vinklet

Vaskekost i slitesterk syntetbust. Velegnet for husvask før maling og beising, og ved årlig rengjøring av fasade.

Hanske supergrep medium

Latexfrie supergrep-hansker i pustende og behagelige materialer er meget praktisk for arbeid inne og ute.

Tohåndsskrape 2-komponent

Unik skrape med hammerhode og spikeruttrekker.

Skrape universal 25 mm

Den lille universalskrapen er spesielt egnet til skraping av kanter og detaljer.

Stålbørste til treverk forlengbar

Stålbørste med flat tråd er effektiv og samtidig skånsom mot treverket.